Growth mindset

 
 
 
Kan vi prata om detta väder? Helt magisk dag. Man vill ju bara grilla korv!! Nu gjorde vi inte det, men det gick bra ändå. 
 
Får ändå säga att den där dagen var himla bra. Efter vår solskenspromenad så fick jag liten egentid då Carro passade Vilgot. Så jag åkte in och tränande ett gött pass i boxen och sen hade jag bokat tid för massage. Det behövde den här trötta mamman let me tell you that.
 
Jag och coach Hans snöade in på ett ämne i boxen i tisdags. Nämligen hur mycket av träningen som sitter i huvudet. No shit, tänker ni. Men man behöver en liten påminnelse nu och då. Jag tycker ju det är ganska intressant med sånt här, så jag åkte hem och googlade saken. Kom då in på nåt som heter Growth mindset. DET är nåt att sträva efter.
 
Låt mig förklara närmare. 
 
Det finns en professor vid namn Carol Dweck som forskat i detta. Hon menar på att individer kan delas upp i två grupper utifrån var vi tror att våra förmågor kommer ifrån. 
 
Fixed Mindset- Dom som tror att deras förmågor/egenskaper är satta utifrån gener, exempelvis "Jag kan inte dansa, i min familj har vi aldrig haft någon taktkänsla" "Jag är inte bra på att köra bil, det är sån jag är". 
Growth Mindset- Dom som tror att deras förmågor och egenskaper är utvecklingsbara och beror på hur hårt man arbetar, viljan att lära sig och input från andra. "Ju mer jag övar, desto bättre blir jag", "Det här kan jag inte så jag måste utsätta mig för det så att jag blir bättre på det". 
 
Personer med Growth Mindset är inte rädda att misslyckas, dom ser det ofta inte ens som ett misslyckande, utan som en lärdom och en chans till utveckling, medan personer med ett Fixed Mindset är rädda att misslyckas för dom ser det som ett nederlag och att de helt enkelt inte hade rätt egenskaper att lyckas. 
 
Så, vilket mindset vill ni helst ha?