DiSC

 
 
Det har varit en sån otroligt lärorik dag i skolan idag. Vi gjorde en DiSC-analys på oss själva. Eller klassisarna skulle svara på frågor om en. Och jag fick ett sånt uppvaknande. Jag har i hela mitt liv haft en bild av mig själv som utåtriktad, god social förmåga, känslig och bekräftelsesökande. När vi gjorde DiSC-testet så hamnade jag inte alls i det fältet. Jag hamnade i fältet "Korrekt". Det betyder att jag motiveras av möjligheter att använda expertkunskap eller att få kunskap, jag motiveras av fokus på kvalité. Jag fasar för kritik, slarviga metoder eller att ha fel. Samtidigt som jag själv är väldigt kritisk och överanalyserande. Mina svaga sidor är att jag kan vara tillbakadragen och isolera mig.
 
Vår föreläsare frågade om någon inte höll med om de fält de hade placerats i och jag var först med att beklaga mig att det här minsann INTE stämmer. Han höll däremot inte med och det gjorde inte mina klasskompisar heller. Jag frågade Oskar, som jag jobbat med i vårt senaste grupparbete, och han svarade "Alltså Sandra kom igen, du har listor hemma där man ska skriva sin signatur efter varje avklarad syssla. JA du är absolut i rätt fält". Hahaha.. Sen fick jag ju det bekräftat i ungefär allt jag gjorde efter det. Men det är ju inte så att jag enbart är fast i det fältet. Jag fick ganska höga poäng på det röda fältet också, den där sociala, känsliga och extroverta delen av mig fick alltså också komma till sin rätt.
 
Man lär sig en del om sig själv när man gör sånt här. Så otroligt viktigt och nyttigt! Nu är ju inte det här någon sorts bibel att följa till punkt och pricka. Men det kan vara härligt ibland med nya insikter om sig själv.